• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

25 Eylül 2020 11:02

Petrol Rallisi Yeni Arz Riskiyle Duruyor!

Petrol, talep görünümü kötüleştikçe yeni arzın piyasaya çarpma sinyallerinin ortasında – varil başına 40 doların üzerinde tutmayı başarırken – dördüncü haftada üçüncü bir düşüşe doğru yöneldi.

 

New York’ta Kasım vadeli işlemleri Cuma günü istikrarlıydı ve Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde kilitleme önlemlerinin yeniden uygulanmasının enerji talebindeki iyileşme konusunda şüphe uyandırmasıyla bu hafta yaklaşık% 3 düştü. Bu arada petrol tüccarları, önümüzdeki ay Irak ihracat kargolarında keskin bir artış bildiriyorlar ve muhtemelen OPEC’in Suudi Arabistan’dan sonraki en büyük üreticisinden daha yüksek toplam üretim gösterdiklerini söylüyorlar.

 

West Texas Intermediate, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in teşvik görüşmelerine devam etmeye açık olduğu haberini Wall Street’te izleyerek Perşembe günü% 1 artarak üçüncü bir gün yükseldi. Ancak, yatırımcılar uzlaşma beklentileri konusunda iyimserliği geri çevirdiğinden, ABD hisse senetleri daha sonra kazançlarını azalttı.

 

Daha fazla Irak varili olasılığı, iç savaş biterken Libya’dan ihracatın yeniden başlamasıyla aynı zamana denk geliyor. Standard Chartered Plc analisti Emily Ashford, bir Bloomberg etkinliğinde, OPEC + anlaşmasının üretimi kısıtlamaya yönelik bir çöküşünün, fiyatlar üzerindeki en büyük aşağı yönlü risk olduğunu söyledi, Uluslararası Enerji Ajansı ise petrol talebi tahminlerini düşürmekten çok daha muhtemel olduğunu söyledi. sonraki rapor.

 

Singapur’daki Vanda Insights’ın kurucusu Vandana Hari, “Irak ve Libya’dan gelen arzın artması ve Avrupa’da virüsün yeniden canlanması nedeniyle yaşanan düşüş etkileri, bu hafta ABD stoklarındaki çekiliş desteğini geride bıraktı” dedi. “Ham petrol, daha geniş finansal piyasalardaki duyarlılığı yansıtmaya devam edecek.”

 

Fiyat:% s

 

West Texas Intermediate, Kasım teslimatı Londra’da sabah 07: 35’te New York Ticaret Borsası’nda% 0.2 düşüşle varil başına 40.23 $ oldu.

 

Kasım ayı WTI, bu hafta şimdiye kadar% 2.6 düştü.

 

Kasım ayı Brent ICE Futures Europe borsasında Perşembe günü% 0,4 yükseldikten sonra% 0,1 düşüşle 41,90 $ oldu; hafta için% 2,9 düştü.

 

Şangay Uluslararası Enerji Borsası’nda ham petrol vadeli işlemleri% 1,7 artışla 266,2 yuan’a yükseldi ve haftalık kaybını% 4,3’e indirdi.

 

Brent’in üç aylık zaman aralığı, bir hafta önceki 1,31 dolara kıyasla, hızlı sözleşmelerin sonraki tarihli sözleşmelerden daha ucuz olduğu contango’da varil başına 1,35 dolardı. Piyasa yapısındaki değişiklik, arz fazlası konusunda hala endişeler olsa da, bu hafta belirgin bir şekilde artmadığını gösteriyor.

 

OPEC, Bağdat’ın kotasını yılın başlarında aşmasını telafi etmesi için daha fazla zaman vererek önümüzdeki ay daha fazla ham petrol pompalamasına izin verdi. Ancak pazardaki bilmece, kargolardaki artışın Irak’ın günde 3.6 milyon varil olan yeni sınırını aşıp aşamayacağı anlamına geliyor. Petrol piyasası araştırmacısı General Index Ltd’ye göre ülke, daha yüksek ihracata izin verdiği için “OPEC + anlaşmasına bağlı kalmanın karışık mesajlarını” gönderiyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.