• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

21 Şubat 2023 22:43

Petrol Sanayi Derneği (Petder) Üyesi kuruluşlar deprem bölgesine Ne kadar destek yaptı ?

 

Üyelerimizle Birlikte Depremzedelerin Yanındayız

 

Yaşadığımız büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

 

PETDER olarak depremin ilk anından itibaren hem üyelerimizle; hem de Bakanlıklarımız, Valiliklerimiz, EPDK, AFAD ve ilgili diğer kamu kurumlarımız ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladık.

 

PETDER Üyeleri, depremin ilk gününden 19 Şubat aksamına kadar deprem bölgesine toplamda 5.300°den fazla tanker seferi ile yaklaşık 125 milyon litre akaryakıt (benzin ve motorin) gönderdi.

 

Bunun bir kısmini ise hibe akaryakıt oluşturdu.

 

Üyelerimiz akaryakıt dışında acil ve temel ihtiyaç malzemeleri ve nakdi bağışlarıyla da desteklerine devam ediyor. Tüm şirketlerimizin çalışanları da canla başla bu yârdim çalışmalarında yer allıyor.

 

Gün; dayanışma günü, birlik olma günü. Yaralarımızı inşallah hep birlikte en kısa zamanda saracağız.

 

 

PETDER Hakkında;

 

23 Eylül 1996 tarihinde, petrol ürünlerinin (akaryakıt, yağlama yağları, LPG) üretimden tüketime kadar olan faaliyetler zinciri üzerinde çalışmalar yapmak amacı ile ülkenin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından kurulmuştur.

 

Alpet, Aytemiz, Belgin, BP, Castrol, Exxon Mobil, GO, Güzel Enerji Akaryakıt, Opet, Petline, Petrol Ofisi, Petroyağ, Shell, Shell & Turcas, Socar Türkiye, Total Energies ve TP PETDER üyesi kuruluşlardır.

 

Sektörde sağlık, emniyet ve çevre ile ilgili konularda da çalışmalar yapan PETDER, aynı zamanda “Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi” ve buna paralel olarak “Bir Varil Bir Ağaç” çevre projesini de yürütmektedir.

 

PETDER üyeleriyle birlikte Trafik Güvenliği Platformu Akaryakıt Komitesi çalışmalarını da planlamakta ve uygulamaktadır.

 

PETDER’in Temel Faaliyet Alanları

 

Üyeleri ve ilgili sektör paydaşlarıyla işbirliği içerisinde, Rekabet Hukuku’na uygun olarak,

 

» Proaktif şekilde sektör politikalarının gelişiminde rol oynamak;

 

» Rekabet ortamının daha da geliştirilmesini desteklemek;

 

» Başta kaçak/kayıtdışı akaryakıt olmak üzere sektörün sorunlarına yönelik çalışmalar yapmak;

 

» Daha yüksek seviyede SEÇ-G standartları oluşumunda öncü olmak;

 

» Sektöre ve kamuoyuna yönelik güvenilir ve tarafsız bilgi için iletişim faaliyetleri yürütmek;

 

» Sektörü her düzeyde etkin ve etkili bir şekilde temsil etmek;

 

» Bilgi birikiminin geliştirilmesi ve daha yüksek kaliteli ürün ve işlemler için ulusal ve uluslararası uzman kuruluşlarla yakın araştırma ve geliştirme çalışmaları gerçekleştirmektir.

 

#PETDER #Alpet # Aytemiz  #Belgin  #BP  #ExxonMobil  #GO #GüzelEnerji #MoilAkaryakıt #Petline #PetrolOfisi #Shell #ShellTurcas #TotalEnergies #TP

#Deprem #depremyardımı

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.