• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

28 Haziran 2021 12:53

Piyasa OPEC+ Hareketini Düşünürken Petrol Fiyatları Düştü!

Petrol, delta varyantının talepteki toparlanmayı yavaşlatmakla tehdit ettiği bir zamanda, OPEC+ üreticilerinin yaklaşan bir toplantıda arzı artırmasını beklemesiyle bir haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

 

New York vadelileri %1,5 düşüşle kapandı. RBC Capital Markets raporuna göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri, Ağustos ayında üretimi günde 500.000 ila 1 milyon varil artırmaya karar verebilecekleri Perşembe günü bir araya gelecekler. Bu arada, koronavirüsün daha bulaşıcı delta varyantının yayılması, Asya ve Avustralya’nın bazı bölgelerinde yenilenen karantinalara neden oluyor.

 

Raporda, RBC Capital Markets küresel emtia stratejisi başkanı Helima Croft, koalisyonun “piyasaya daha fazla varil koyma çağrısına cevap vereceğini” söyledi. Muslukların bu mütevazı dönüşü, ilgili tüm taraflar için lezzetli olmalı ve Biden Beyaz Saray tarafından “iyi karşılanacak” dedi.

 

ABD ham petrol vadeli işlemleri, Covid-19 aşı kampanyalarındaki ilerleme ve devam eden küresel talep toparlanmasını destekleyen yeniden açılışlarla bu ay şimdiye kadar %10’dan fazla arttı. İster Kuzey Denizi’nde, ister Oklahoma’daki Cushing depolama merkezinde veya Orta Doğu’da olsun, dünyanın önde gelen fiyatlandırma konumlarındaki vadeli işlemler ve takaslar, tüccarların fiziksel varilleri güvence altına almak için büyük primler ödemeye nasıl istekli olduklarını gösteren, geriye dönük olarak adlandırılan bir modelde derin ticaret yapıyor. . Ana gösterge ham petrol zaman yayılımları Pazartesi günü, büyük bir Norveç petrol sahasındaki ihracatın rekor seviyeye yükselmesiyle bir miktar hafifledi.

 

Suudi Arabistan, arzı piyasaya geri verme konusunda disiplini sürdürdü. 23 ulustan oluşan ittifak, talep büyümesini geride bırakmaktan kaçınmak için geçen yıl talep çöktüğünde kapattığı yaklaşık 10 milyon varil günlük üretimin kabaca %40’ını geri yükledi.

 

Yine de, toparlanma yolu çentikli olmaya devam ediyor ve talebi azaltan viral salgınlara karşı hassas olmaya devam ediyor. Rystad Energy petrol piyasaları analisti Louise Dickson, varyantın yayılmasıyla birlikte, “OPEC+’ın daha da temkinli bir yaklaşım benimsemesi ve üretimi yalnızca Ağustos ayında ayda 100.000 ila 200.000 varil artırması gerektiğine inanıyoruz” dedi. bir notta.

 

Delta varyantının vakaları, son haftalarda Avrupa ve Asya’da arttı ve yeni seyahat ve hareket kısıtlamalarına yol açtı. İngiltere Pazartesi günü Ocak ayından bu yana en yeni Covid-19 vakasını bildirdi ve Hong Kong, İspanya ve Portekiz, Birleşik Krallık’tan gelen ziyaretçilere yeni kısıtlamalar getirdi. Aynı zamanda, yetkililer Avustralya’daki salgınları kontrol altına almak için yarışıyor.

 

Fiyat:% s

 

Ağustos teslimatı için West Texas Intermediate, New York’ta 1,14 $ düşerek 72,91 $’a yerleşti.

 

Ağustos vadeli Brent, seansı 1,50 dolar kaybetti ve seansı varil başına 74,68 dolardan kapattı.

 

Bu arada, ABD güçlerinin Pazar günü Irak’taki İran destekli milislere karşı hava saldırıları düzenlemesinin ardından İran varillerinin uluslararası pazarlara dönme olasılığı potansiyel olarak karmaşıktı. Savunma Bakanlığı, Irak’taki Amerikan tesislerine yönelik saldırılardan milislerin sorumlu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.