• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

1 Temmuz 2021 12:15

Piyasa OPEC+ Toplantısını Beklerken Petrol Yükseliyor

 

Bloomberg) — Piyasa Perşembe günü OPEC+’nın üretim seviyelerine karar vereceği bir toplantıyı beklerken petrol varil başına 74 dolara yükseldi.

 

New York’ta vadeli işlemler Çarşamba günü %0.7 ekledikten sonra yükseldi. Delegelere göre, Rusya ve Kazakistan arzı artırmayı teklif ederken, Suudi Arabistan ve Körfez Arap müttefikleri daha temkinli olmayı tercih ederken ittifakta tanıdık bir dinamik ortaya çıktı. Grubun Ağustos ayında bir miktar varil geri dönmesi beklense de, delta virüsü varyantı üzerindeki gerginlik artışı sınırlayabilir.

 

Toplantı, arzın sıkılaştırıldığı bir ortamda gerçekleşiyor. ConocoPhillips CEO’su Ryan Lance Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD’de ham petrol stoklarının on yılların en hızlı düşüşünü yaşarken, kaya gazı üreticilerinin harcamalarında disiplinli olmaya devam ettiğini ve OPEC’i bunaltmayacaklarını söyledi. Avrupa’nın en büyük petrol rafinerilerinden biri olan Total, bir başka yükseliş işaretiyle, Forties ham petrolü için 17 ayın en yüksek primini teklif etti.

 

OPEC+ ittifakı, bir Bloomberg anketine göre, Ağustos ayında günlük 550.000 varil – atıl üretimin kabaca %10’u – geri verecek. Kazakistan Enerji Bakanı Nurlan Nogaev Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ağustos veya Eylül ayı için olası arz artışlarının tartışıldığını söyledi.

 

Singapur’daki ING Group emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, “Ağustos’ta günde 500.000 varilden daha az bir arz artışı, boğaların piyasayı daha yükseğe çıkardığını görmek için yeterli olacak.” “Bazı bölgelerde delta varyantı vakalarının artmasıyla ilgili endişeler olsa da, piyasa şimdilik bunu görmezden gelerek iyi bir iş çıkarıyor.”

 

Fiyat:% s
  • Ağustos vadeli West Texas Intermediate, New York Ticaret Borsası’nda Londra saati ile 07:14’te %0.4 artışla varil başına 73.75$’a yükseldi.
  • Eylül uzlaşması için Brent, ICE Vadeli İşlemler Avrupa borsasında %0.3 artışla 74.82$’dan işlem gördü. Ağustos sözleşmesi Çarşamba günü sona erdi.
    • Brent’in hızlı zaman yayılımı, geriye dönük olarak varil başına 84 sent, bir hafta önce 75 sente kıyasla arzın sıkı olduğunu gösteren bir yükseliş yapısı.

 

 

Petrol, aşıların kullanıma sunulması ABD, Çin ve Avrupa gibi büyük enerji pazarlarında hareketliliğin yeniden sağlanmasına yardımcı olduğu için, 2009’dan bu yana en iyi yarısı olan Haziran ayına kadar %50’den fazla arttı. İran ham petrolünün hızlı bir şekilde geri dönme riski de, ülkenin nükleer programı üzerindeki dünya güçleri ile müzakerelerde yenilenen gecikmelerle karşı karşıya olduğu için azalıyor gibi görünüyor. Citigroup Inc. bir notta, OPEC+’dan gelen artan çıktıyı hesaba kattıktan sonra bile piyasanın bu çeyrek boyunca “derin açıkta” kalmasını beklediğini söyledi.

 

Enerji Bilgi İdaresi’ne göre, ABD’de ham petrol stokları geçen hafta 6,7 ​​milyon varil azalarak Mart 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Ülkenin en büyük depolama merkezindeki Cushing, Oklahoma’daki stoklar düşerken, benzin arzı arttı.

 

–Keith Gosman’ın yardımıyla.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.