• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

20 Mart 2020 17:02

PÜİS akaryakıt bayilerinin virüs mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), akaryakıt bayilerinin küresel salgın nedeniyle yaşadıkları mağduriyetleri bir rapor haline getirerek ilgili bakanlıklara sundu.

 

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, yaptığı açıklamada küresel virüsün etkilerinin Türkiye’de de görülmeye başlaması üzerine hemen harekete geçerek bayilerin bu küresel salgın nedeniyle yaşadıkları mağduriyetleri bir rapor haline getirdiklerini anlattı. Raporu Hazine ve Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığına sunduklarını belirten Okumuş “Bu konudaki taleplerimizi üyesi bulunduğumuz Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu aracılığıyla da ilgili bakanlıklara ilettik” dedi.

 

SGK PRİMLERİ ÖTELENSİN

 

Raporda, küresel salgın nedeniyle düşen ham petrol fiyatlarının etkisiyle Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarında art arda meydana gelen indirimlerden dolayı bayilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesini talep ettiklerini anlatan Okumuş “Bunun yanı sıra vergi ve SGK primleri ödemelerinin ötelenmesi, faizsiz kredi imkanı sağlanması, kredi ve çek ödemelerinin ertelenmesi, ücretsiz izin verilecek personele destek verilmesi, maliyetin altındaki fiyatlarla satış yapılmasının yasaklanması gibi taleplerimizi dile getirdik. Akaryakıt sektörünün daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için kalıcı teşvikler getirilmesini talep ettik. Ayrıca salgınla mücadele konusunda istasyonlarda alınması gereken tedbirlerle ilgili önerilerimizi sıraladık” dedi.

 

ÜYELER VİRÜSLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

 

Koronavirüs konusunda üyelerini bilgilendirdiklerini kaydeden Okumuş şöyle dedi:

 

“Bayilerimiz istasyonlarında insan sağlığı için hijyen konusunda tüm tedbirleri aldılar. Ancak Allah korusun, Koronavirüs salgınının daha tehlikeli bir hal alması durumunda nöbetçi istasyon uygulamasına geçilmesini de önerdik. Akaryakıt bayileri bu dönemde de ülkesi ve milletine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Salgın tehlikesine rağmen haftanın 7 günü, günün 24 saati istasyonlarını kesintisiz açık tutarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanlarımızın bu kadar özveriyle çalışan bayilerimizin yaşadıkları mağduriyetleri gidermek için önlemler alacaklarına yürekten inanıyorum.”

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.