• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

17 Şubat 2019 14:00

Rusya Pakistan’a 10 milyar dolarlık gaz ve petrol yatırımı yapacak !

Rusya Pakistan’a doğalgaz ve petrol alanlarında 10 milyar dolar değerinde yatırım yapacak.

Pakistan Uluslararası Gaz Sistemleri Şirketi (ISGSL) ile Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Ortadoğu’daki doğalgazın Pakistan üzerinden Güney Asya’ya taşınması ve Pakistan’ın denizde petrol arama çalışmaları için 10 milyar dolar değerinde yatırım için bir anlaşma imzaladılar. Doğalgaz boru hattı projesinin 4 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Anlaşmanın imza töreninde değerlendirmelerde bulunan Pakistan Petrol Bakanı Gulam Server Han, “Rusya doğalgaz ve petrol alanlarında Pakistan’a 10 milyar dolarlık yatırım yapacak” dedi.

ISGSL tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazprom’un Orta Doğu’daki kaynaklarından çıkarılan doğalgaz, deniz altına yapılacak boru hattıyla Pakistan’a taşınacak. Pakistan ülkeye gelen gazın günlük 14 ila 28 milyon metreküpünü alabilecek. Gaz buradan diğer Güney Asya ülkelerine de yine boru hatlarıyla ulaştırılacak.

Gazprom, Pakistan’ın denizde petrol arama çalışmalarında da yer alacak. Ayrıca Gazprom, Pakistan’da yer altı depolama tesisi ile deniz suyunu ayrıştırma tesisi kuracak

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.