• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

10 Şubat 2023 01:34

Shell deprem bölgesine Ne kadar yardım yaptı ?

 

Güncelleme 21.02.2023 Saat 21:54

 

ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ

 

Depremin 15’inci gününü geride bırakırken çalışanlarımız, Shell & Turcas bayilerimiz ve madeni yağ distribütörlerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz:

 

Bölgedeki çalışmalara katkıda bulunmak üzere AFAD’a 30 milyon TL bağışta bulunduk.

 

Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki çalışma arkadaşlarımızın oluşturduğu “Çalışan Destek Fonları” ise 21 Şubat itibarıyla 547 bin Avro’ya ulaştı. Bu miktar her geçen gün artıyor.

 

Akaryakıt, madeni yağ tedariki ve enerji ihtiyacını karşılamak üzere bayilerimizle birlikte hareket ederek bölgeye gönderdiğimiz yakıt tankerlerimizin sayısı 1.000’i geçti. Ayrıca 16 köy tankeri ve 5 mobil istasyonumuzla hizmet alınamayan ve ulaşım zorluğu yaşanan bölgeler için akaryakıt ikmali sağlamaya devam ediyoruz. Bölgeye olan akaryakıt tedarikimizi faal olan istasyonlarımız vasıtasıyla kesintisiz olarak sürdürüyoruz.

 

AFAD koordinasyonuyla resmî kurumların arama kurtarma çalışmaları, bölgedeki hastaneler, aşevleri, gıda taşıyan ekipler, AKUT, GEA, TEGV, TOG, Ahbap başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki faaliyetleri için 25 milyon TL akaryakıt desteği sağladıkAyrıca bölgede görev yapan kamu görevlilerinin araçları için 10 ildeki 127 istasyonumuzda akaryakıt desteği vermeye devam ediyoruz.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda, İstanbul’dan İskenderun Limanı’na acil ihtiyaç malzemesi taşıyan 65 tırın bölgeye ulaşımını sağlayan Ro-Ro gemisinin yakıt ihtiyacını üstlendik. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonuyla bölgedeki halkımızın barınma ve tahliye ihtiyaçlarını karşılamak üzere İskenderun Limanı’na varan Osmangazi ve Orhangazi gemilerine akaryakıt desteği sağladık.

 

Bölgenin en öncelikli ihtiyacı olan barınma, hijyen ve temel gıda gereksinimlerine yönelik olarak;

Shell Kimya iş kolumuzun ürünü olan ve sünger üretiminde kullanılan Polyol maddesini temin ederek, sünger üreticisi olan bir müşterimizle 30.000 yatak üreteceğiz. İlk 5000 yatak önümüzdeki hafta bölge halkının kullanımına sunulmak üzere AFAD’a teslim edilecek.

 

Dezenfektan ürünlerinin hammaddesi olan ve Shell Kimya iş kolumuz tarafından üretilen, İzopropil alkol (İPA)’yı kullanarak, 175.000 litre el dezenfektanının üretilmesini sağlayarak, AFAD’a ileteceğiz.

 

Jeneratör, battaniye, uyku tulumu, su ve ekmek başta olmak üzere gıda yardımları ve taşınabilir bataryaları içeren temel ihtiyaç malzemelerini, Valilikler ve AFAD kanalıyla bölgedeki vatandaşlarımıza teslim ettik.

 

Shell Türkiye Gönüllülük Platformumuz kanalıyla Shell Türkiye çalışanlarımızın katıldığı bir bağış kampanyası düzenledik. Kampanya dahilinde çalışma arkadaşlarımız bölgeye gönderdikleri nakdi ve ayni yardımları ile birlikte kan bağışlarıyla da katkı sağlamaya devam ediyorlar.

 

Tüm yaralar sarılana dek ülkemizin yanında, desteklerimize durmaksızın devam edeceğiz.

 

Güncelleme 15.02.2023 Saat 22:17

 

Acımız, üzüntümüz büyük, çabalarımız devam ediyor. Yaşadığımız facianın yaraların bir an önce sarılması için AFAD’a yaptığımız nakti bağış, arama kurtarma çalışmaları ve hayatın sürdürülebilmesi için akaryakıt ve madeni yağ desteklerimize devam ediyoruz. Petrokimya ürünlerimiz ile de barınma ve hijyen için destek vermeye başlıyoruz. Şahsi destekleri için de Türkiye ve tüm dünyadaki Shell çalışanlarına teşekkür ediyorum.

 

ilk günden bu yana bölgedeki arama kurtarma çalışmaları ve halkımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak için basta akaryakıt ve madeni yağ tedariki olmak Üzere ayni ve nakdi desteklerimizi sürdürüyoruz.

 

Bölgenin en öncelikli ihtiyaci olan barinma ve hiyen gereksinimlerine yönelik olarak ise;

 

• Shell Kimya is kolumuzun Ürünü olan ve sünger üretiminde kullanılan Polyol maddesini temin ederek, sünger Üreticisi olan bir müşterimizle 30.000 yatak Üreteceğiz. ilk 5000 yatak önümüzdeki hafta bölge halkının kullanımına sunulmak Üzere AFAD’a teslim edilecek.

 

• Dezenfektan ürünlerinin hammaddesi olan ve Shell Kimya is kolumuz tarafından üretilen, izopropil alkol (İPA)’ yı kullanarak, 175.000 litre el dezenfektanının Üretilmesini sağlayarak, AFAD’a iletecegiz.

 

• Ayrıca, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki çalışma arkadaşlarımızın oluşturduğu destek fonları 389 bin Avro’ya ulaştı, bu miktar günlük olarak artıyor.

 

Çalışanlarımız, Shell&Turcas bayilerimiz, madeni yag distribütörlerimiz ile bölgedeki desteklerimize devam edeceğiz.

 

Ahmet Erdem

Shell Türkiye Ülke Başkanı

 

Güncelleme 10.02.2023 Saat 23:40

 

Zor günlerin üstesinden birlikte geleceğiz

 

6 Şubat ‘tan bu yana depremin yaralarını birlikte sarmak için çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz.

 

Bölgedeki akaryakıt tedariki ve enerji ihtiyacını karşılamak üzere bayilerimiz ile birlikte hareket ederek bölgeye gönderdiğimiz yakıt tankerlerimizin sayısı 5 günde 500’e ulaştıAkaryakıt tedarikimiz kesintisiz olarak devam ediyor.

 

14 köy tankeri ve 5 mobil istasyonumuzla hizmet alınmayan ve ulaşım zorluğu yaşanan bölgeler için akaryakıt ikmali sağlıyoruz.

 

Bölgede faal olan istasyonlarımızın güncel listesine aşağıdaki link’e Tıklayarak ulaşabilirsiniz

 

deprem_bolgesindeki_faal_istasyonlar.xlsx (live.com)

 

Bölgede yaşanan trafik yoğunluğunun azalması ile akaryakıt ikmalinin daha verimli yapılacağı öngörülmektedir.

 

AFAD koordinasyonunda resmi kurumların arama kurtarma çalışmaları, bölgedeki hastaneler ve AKUT,GEA,TEGV,TOG başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri için sağladığımız akaryakıt desteği 5 gün içinde 25 milyon TL’ye ulaştı. Bölgedeki akaryakıt desteğimiz devam etmektedir.

 

Ulaştırma altyapı bakanlığı koordinasyonunda, istanbul’dan İskenderun Limanı’na acil ihtiyaç malzemesi taşıyan 65 Tırın bölgeye ulaşımını sağlayan R0-Ro gemisi için Yakıt desteği sağladık.

 

Shell’in faaliyet gösterdiği ülkelerdeki çalışanlarının oluşturduğu destek fonları,ilk 5 gün içinde bireysel bağışlarla 80 bin Avro’ya ulaşmıştır.

 

Destek fonlarındaki tutar artarak devam etmektedir.

 

Ayrıca Shell Türkiye Gönüllüleri tarafından organize edilen ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderilmeye devam etmektedir.

 

Çalışanlarımız, Shell& Turcas bayilerimiz ve madeni yağ distribütörlerimizle birlikte bölge için desteklerimiz devam ederken afetten etkilenen vatandaşlarımız için AFAD’a aktarılmak üzere 30 Milyon TL değerinde destek fonu oluşturduk.

 

Desteklerimiz ile halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz, tüm yaralar sarılana kadar da devam edeceğiz Yaşadığımız bu zorlu günlerin üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz.

 

Ülkemize geçmiş olsun.

Emre Turanlı

CEO at SHELL & TURCAS PETROL A.Ş.

*********************************************

 

Shell olarak 100 yıldır faaliyet gösterdiğimiz ülkemizde yaşanan en büyük afetlerden biri olan 6 Şubat depremini takiben tüm imkanlarımızı bölge için seferber ettik. Çalışanlarımız, Shell&Turcas bayilerimiz ve madeni yağ distribütörlerimizle birlikte hassasiyetle bölgeye olan desteklerimizi sürdürüyoruz.

 

AFAD koordinasyonuyla bölgede arama kurtarma çalışmaları yürüten resmi kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını kesintisiz sürdürmeleri ve Shell&Turcas istasyonlarımızın ürün satışına devam edebilmesi için 2 gün içinde bölgeye 200’ün üzerinde yakıt tankerimizi gönderdik.

 

AFAD ve diğer resmi kurumların arama kurtarma çalışmalarında ve bölgedeki hastanelerde kullanılmak üzere 2 gün içinde toplam 5 milyon TL değerinde yakıt desteği verdik. Bahsi geçen akaryakıtın 90.000 litresini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda, İstanbul’dan İskenderun Limanı’na sevk edilecek, içlerinde arama kurtarma ekipmanları ile insani yardım malzemesi taşıyan 65 tırın bölgeye ulaşımını sağlayacak Ro-Ro gemisi için temin ettik. Ayrıca bölgede görev yapan kamu görevlilerinin araçları için 10 ildeki 127 istasyonumuzda akaryakıt desteği veriyoruz. Bölgeye yönelik yakıt desteğimize durmaksızın devam edeceğiz.

 

Bölgede aktif görev yapan sivil toplum kuruluşlarından GEA Arama Kurtarma ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT)’a akaryakıt desteği verdik.

 

Yol güvenliği proje ortağımız Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’in Şanlıurfa’da depremden etkilenen vatandaşlarımızın kullanımına açtığı TEGV eğitim parkında kullanılan jeneratörler için yakıt tedariği gerçekleştirdik.

 

Deprem bölgesinin öncelikli ihtiyacı olarak belirlenen jeneratör, battaniye, uyku tulumu, su ve ekmek başta olmak üzere gıda yardımları ve taşınabilir bataryaları içeren temel ihtiyaç malzemelerini, Valilikler ve AFAD kanalıyla bölgedeki vatandaşlarımıza teslim ettik.

 

Shell Türkiye Gönüllülük Platformumuz kanalıyla şirket çalışanlarımızın katılabileceği bir bağış kampanyası düzenledik. Kampanya dahilinde çalışanlarımız bölgeye gönderilen nakdi ve ayni yardımlar ile birlikte kan bağışlarıyla da katkı sağlamaktadır.

 

Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için durmaksızın çalışan bir şirket olarak, ülke tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan deprem sonrası yaşadığımız bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz.

 

*Deprem bölgesinde hizmet alınabilecek Shell&Turcas istasyonlarımızın listesi her gün sosyal medya hesabımızdan paylaşılmaktadır.

 

 

#shell #shellturcas #afad #shelldepremyardımı #emreturanlı

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.