• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

20 Ekim 2018 09:59

Star Rafineri Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi !

Star Rafineri’nin bulunduğu alan Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi.

Azerbaycan devlet kuruluşu Socar şirketinin, İzmir, Aliağa’daki yatırımı olan Star Rafineri ve çevresindeki alan, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile “Socar Türkiye Enerji AŞ Özel Endüstri Bölgesi” olarak ilan edildi.

Dün düzenlenen törenle resmen üretime başlayan Star Rafineri’nin de içinde bulunduğu 1.453 hektar genişliğindeki alan, 4737 Sayılı Endüstri Bölgeleri Kanunu’na dayanarak; “Socar Türkiye Enerji AŞ Özel Endüstri Bölgesi” olarak ilan edildi. Karar, Kanun’un 4. maddesinin “Özel endüstri bölgeleri” başlıklı ‘Ç’ fıkrasına dayanarak verildi.

Söz konusu fıkrada “Üzerinde kurulu sanayi tesisi bulunan, arazi alanı yüz elli bin metrekareden büyük, kurulduğu dönemde geçerli olan imar plânları uyarınca gerekli izinleri alarak faaliyete geçmiş ve yeni yapılacak yatırım yeri için en az elli bin metrekare tevsi imkânı sağlayan alanlar veya üzerinde kurulu sanayi tesisi bulunmayan, iki yüz bin metrekareden büyük alanlar gerçek ya da tüzel kişilerin başvurusuyla, Cumhurbaşkanınca özel endüstri bölgesi olarak ilan edilir” deniyor.

Özel endüstri bölgesi olarak ilan edilen alan kısmen veya bütün olarak hiçbir şekilde başka amaçlarla kullanılamıyor. Özel endüstri bölgeleri içerisinde yer alacak yatırımlar bazı ruhsat ve izinlere ilişkin harçlardan muaf tutuluyor. Özel endüstri bölgelerinde uygulanacak teşvikler, diğer endüstri bölgelerinde uygulanan teşviklere ilişkin usul ve esaslara tabi oluyor ve Cumhurbaşkanlığı tarafından ilave teşvikler belirlenebiliyor.

Firma Bilgileri

0 (232) 966 6000 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.