• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

8 Ağustos 2020 09:28

Teşvik Dağılımından Şüphe Ederken Petrol Düştü ve ABD, Çin’deki Gerilim Arttı!

ABD ile Çin arasında yeniden gerginliklere ilişkin endişeler ve Washington’dan daha fazla rahatlama için belirsiz bir görünüm ekonomik bir felakete neden olurken, petrol hisse senetleriyle birlikte düştü.

 

Vadeli işlemler New York’ta Cuma günü bir haftanın en büyük düşüşü olan% 1.7 düştü. ABD Başkanı Donald Trump’ın Çinli teknoloji şirketlerine yönelik son saldırısı ve Çinli yetkililere yönelik yeni yaptırımlar, ülkeler arasındaki gerilimi daha da artırdı. Bu arada, Demokratlarla bir virüs yardım planı üzerine yapılan bir başka müzakere turu, herhangi bir anlaşma yapılmadan sona erdi ve bu, talebin toparlanması için uzun bir yol olduğunu gösterdi.

 

Tyche Capital Advisors LLC’nin küresel makro programının yöneticisi olan Tariq Zahir, ABD ile Çin arasındaki daha zayıf hisse senetleri ve çatışmanın “en azından şimdilik her türlü yükseliş eğilimini engelleyeceğini” söyledi. Vadeli işlemler üzerinde daha fazla baskı yaratan “Dolarda biraz teklifiniz var”.

 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü% 0,8’e kadar yükseldi ve dolarla fiyatlandırılan emtialara olan ilgiyi azalttı.

 

Ham petrol, ABD stoklarındaki düşüşün ortasında bu hafta beş ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra son işlem aralığının üst sınırını test ediyor. Ancak petrol tüketimindeki noktalı toparlanma, Temmuz ayında Çin’e yapılan ham petrol ithalatının daralmasıyla potansiyel bir atılımı sınırlıyor. Eski keşiflerden elde edilen milyarlarca varil değersiz hale gelirken ve kaşifler büyüme planlarından vazgeçerken, sondajcılar ABD petrol sahalarındaki aramaları 15 yılın en düşük seviyesine indirdi.

 

Commodity Research Group’un kıdemli ortağı Andrew Lebow, “Tüccarlar bekle ve gör yaklaşımını benimsiyor” dedi. “Piyasada oldukça büyük birçok telafi edici güç var.”

 

Bir varil ham petrolü işlemek için kaba bir kâr göstergesi olan ABD WTI karşısında kombine benzin ve dizel için 3-2-1 rafine marjı, salgın Amerikalıları tipik olarak evde tutarken varil başına% 5’ten fazla düşüş gösterdi. yaz sürüş sezonu.

 

Fiziksel piyasalarda, ağır bir ekşi petrol olan Poseidon ham petrolü Cuma günü Nymex petrol vadeli işlemlerinin 5 sentinden 45 sente yükseldi ve iki ayın en büyük primi oldu. Bu haftanın başlarında, Minnesota, Clearbrook’ta teslimat için Bakken ham petrolünde indirim, Mayıs ayından bu yana en küçük indirimi olan Nymex WTI vadeli işlemlerinin 5 sent altına indi.

 

ABD’de yeni bir teşvik dalgası, talep görünümü konusundaki duyarlılığı artırabilir, ancak milletvekilleri henüz bir anlaşmaya varmış değil. Hafta sonunda ilerleme kaydedilmedi ve ek görüşmelerin olup olmayacağı belli değil. Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump’ın tahliyeleri durdurmak ve muhtemelen bir miktar işsizlik yardımını geri getirmek için yürütme eylemlerine devam etmesini tavsiye edeceğini söyledi.

 

Bu arada, OPEC + bu ay rekor üretim kısıtlamalarını azaltarak arzı piyasaya geri veriyor, ancak alışılmış kota hilesi Irak, Perşembe günü Suudi Arabistan ile yaptığı görüşmenin ardından daha derin kesintiler yapma sözü verdi. Petrol Bakanı İhsan Abdul Jabbar, Irak’ın her ay 850.000 varil düşürme taahhüdünün yanı sıra, Ağustos ve Eylül aylarında üretimi günde fazladan 400.000 varil azaltacağına söz verdi.

 

GF International’dan Tom Finlon, “Ağustos ayı ihracat programında OPEC + ‘nın gerçekte ne yaptığını görene kadar pazarın yatay ve dalgalı bir durumda kalması muhtemeldir” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.