• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

12 Haziran 2019 10:20

Total ABD LNG ihracatını arttıracak !

Total, ABD’den LNG ihracat portföyünü arttırmak amacıyla Toshiba America LNG Corp. hisselerinin tamamını 15 milyon dolara satın aldı.

Fransız enerji şirketi Total, Japon teknoloji devi Toshiba ile LNG portföyünü devralmak için bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Total, 15 milyon ABD doları karşılığında Toshiba America LNG Corp. hisselerinin tamamını alacak.

Anlaşma Teksas’taki Freeport LNG kargo 3’ten yılda 2,2 milyon ton LNG alımı için 20 yıllık anlaşmayı ve terminali besleyen boru hatlarındaki ilgili gaz taşıma anlaşmalarını kapsıyor. Toshiba, Toshiba Energy Systems and Solutions Corp. Tarafından imzalanan tüm LNG sözleşemeleri için Total’e 815 milyon dolar ödeyecek. Anlaşmanın bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

ABD, 2015’te Teksas’ta Freeport LNG, Sabine Pass ve Corpus Christi, Louisiana’da Cameron LNG ve Maryland’da Cove Point adlı 5 LNG ihraç tesisi kurdu. ABD’nin LNG ihracat kapasitesinin 2019’da günlük ortalama 271,9 milyon metreküpe çıkmasının tahmin ediliyor.

Total 2020 yılına kadar yılda 7 milyon ton LNG ithalat kapasitesi ile ABD LNG’sini en fazla ithal eden şirketlerden biri olacak.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.