• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

15 Mart 2020 16:58

Total’den Fransa’nın en büyük depolama sistemi!

Fransız enerji şirketi Total, 25 megawatt saat (MWh) depolama kapasitesine sahip Fransa’nın en büyük lityum-iyon depolama sistemini kuracak. 

 

Fransız enerji şirketi Total, Fransa Mardyck’te Dunkirk liman bölgesinde, batarya tabanlı bir enerji depolama projesi başlattı. 25 megawatt saat (MWh) depolama kapasitesi ile yeni lityum iyon enerji depolama sistemi Fransa’nın en büyüğü olacak.

 

Yaklaşık 15 milyon lira yatırımla kurulacak olan depolama sisteminde, Total’in 2016’da 1,1 milyar dolara satın aldığı Fransız batarya üreticisi Saft Battaries’in toplam 2.3 MWh’lik on bir Intensium Max 20 yüksek enerji konteyneri kullanılacak.

 

Sistem, Fransız elektrik şebekesinin istikrarını destekleyecek hızlı rezerv hizmetleri sağlamak için kullanılacak. Sistemin bu yılın sonlarında devreye alınması planlanıyor.

 

Total geçen yılın sonlarında da Finlandiya’nın kuzeybatısında 21 megawattlık rüzgar enerjisi santraline frekans düzenlemesi desteği verecek bir lityum iyon enerji depolama sistemi kuracağını açıklamıştı.

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.