• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

21 Ekim 2016 11:21

TP’ye büyük teklif geldi

TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi Turkuaz Petrol’ün sahibi Zülfikarlar Holding verdi.

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 490 milyon lirayla Zülfikarlar Holding verdi. TP Petrol Dağıtım’ın sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesinin blok satışı yöntemi ve pazarlık usulüyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda yapıldı. İhaleye, Zülfikarlar Holding, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve TicaretA.Ş., Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu ve SBK Holding’in dahil olduğu dört şirketin yetkilileri katıldı. Komisyon başkanlığını Sami Ölmeztoprak’ın yaptığı ihalede, önce kapalı zarfla, elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen 320 milyon liralık en yüksek teklifin ardından, bir elemeli tur gerçekleştirildi. Elemeli turda en düşük teklifi veren Siyah Kalem Mühendislik ihale dışı kaldı.

6’NCI EN BÜYÜK OYUNCU KONUMUNDA.

Açık artırmada başlangıç tutarı, 370 milyon lira ve artırım aralığı ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu, birkaç tur sonra ihaleden çekilirken, açık artırma SBK ve Zülfikarlar Holding arasında devam etti. İhalede, en yüksek teklifi 490 milyon lirayla Zülfikarlar Holding verdi. TP Petrol Dağıtım A.Ş., akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 4.4 pazar payı ile 6’ncı en büyük oyuncu. Şirketin 400’e yakın bayisi, 7 akaryakıt depolama tesisi ve 2 LPG dolum tesisi bulunuyor.

350 İSTASYONU VAR .

Zülfikarlar Holding, 1942 yılında İstanbul Eminönü’nde kimyevi maddeler üzerine ticari hayatına başlayan ve factoring, petrol ve dış ticaret alanlarında büyüyen bir şirket. Holding çatısı altında faaliyet gösteren akaryakıt dağıtım şirketi Turkuaz Petrol Ürünleri ise 1994’te kuruldu. Şirketin 350’ye yakın istasyonu, 4 akaryakıt terminali, 7 bölge temsilciliği, 10 ikmal noktası, bir madeni yağ fabrikası ve 200’ü aşkın personeli bulunuyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.