• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

21 Eylül 2017 13:44

Tüpraş, ADR belgesiz araca mal yüklemeyecek !

Tüpraş, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren ADR Uygunluk, Taşıt Uygunluk ve SRC-5 belgesiz akaryakıt taşımacılığı yapılamayacağını bildirdi.

 

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), petrol ve akaryakıt sektörü bileşenlerini, ADR Uygunluk/Taşıt Uygunluk belgesi ve SRC-5 belgeleri konusunda uyardı.

Tüpraş’ın ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdiği sirkülerde, Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) paralelinde hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik’in Ekim 2013 tarihli ve 28801 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

ADR Anlaşması ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak tehlikeli maddelerin karayoluyla taşınmasında, tehlikeli madde taşımacılığı konusunda eğitim almış sürücülerin kullandığı SRC5 Belgesine sahip), ADR ve yönetmelikte belirtilen işaret, etiket ve turuncu plakalarla donatılmış ‘Taşıt Uygunluk Belgesi / ADR Uygunluk Belgesi’ne sahip taşıtlarla yapılması gerektiği vurgulandı.

Bu çerçevede 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle bütün araçlarında ADR Uygunluk/Taşıt Uygunluk Belgesi ve Bitüm (tüm siyah ürünler dahil) taşıyan sürücülerde SRC-5 belgesi aranacağı vurgulandı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.