• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

12 Temmuz 2017 13:39

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman Açıklama Yaptı

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, yer altındaki kayaçları terk eden petrol ve doğal gazdan arta kalan, ana kayayı terk etmeyerek katmanlar arasına sıkışan ve üretimi son 50 yılda hızlanan kaya gazının Türkiye’deki rezervleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 22. Petrol Kongresi’nde BloombergHT’den Ceren Dilekçi’nin sorularını yanıtlayan Şişman,  kaya gazının 30-40 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ABD’de uzun yıllara dayanan çalışmalar sonucu bir noktaya gelindiğini hatırlatarak Türkiye’de de bir rezerv olma ihtimalinin ortaya çıkmasından bu yana çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Kamuoyunda bilgi eksikliğinin olduğunu, mevcut bir potansiyelin sanki rezervmiş gibi aktarıldığını söyleyen Şişman, “Evet Türkiye’nin belli bir rezervi var, sonuçta oturup hesap yaptığınız zaman ortaya çıkan sonuçlar. Ama üretilebilirliğini görmeden siz bunu varmış gibi söyleyemezsiniz” dedi.

Şişman, Diyarbakır civarında yabancı bir şirketle birlikte çalışıldığının ve şimdi de Trakya bölgesinde gaza yönelik projelerin olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.