• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

10 Şubat 2023 01:03

Petrol Ofisi deprem bölgesine Ne kadar yardım yaptı ?

 

Güncelleme 23.02.2023 Saat 18:31

 

Deprem felaketinin 15’inci günü geride kaldı.

Normalleşme süreci bile ziyadesiyle sarsıcı. Belki de o yüzden, ‘yine mi yeni normal’ diye düşünürken buldum kendimi.

Birinci Dünya Savaşı, kuş gribi, 11 Eylül saldırıları, internet balonu, 2008 buhranı, COVID derken ne çok tekrar etmişiz yeni normal kavramını. Bu tekrarı iyi irdelemek lazım…

Zira yeninin eskiyi alaşağı ettiği dönemler, hepimiz için kritik dönüm noktaları…

Dramatik geçişlerde takındığımız tavır, normal olana atfettiğimiz yeni sıfatının lafta kalıp kalmayacağının en önemli anahtarı bence…

Aslında ödevimiz basit; ‘mış’ gibi yapmak yerine gerçekten yapmak ve söylemsel kısır döngüleri kırabilmek.

Afetin yerle bir ettiği coğrafyada yaşananları hayatımızın neresine nasıl dahil edeceğimiz, kurumsal taahhütlerimize nasıl entegre edeceğimiz, yarını yenilerken büyük rol oynayacak…

Biz bölgeye yaptığımız ve yapacağımız yardımların ötesine geçen, yenilemeye destek olduğumuz değil, birlikte yenilendiğimiz bir yol haritasına inanıyoruz.

 

Bu niyet ve hedefle de, merkez ofisimizde gerçekleştirdiğimiz aylık üst yönetim operasyon toplantımızı bu kez depremin ilk anından itibaren kelimenin tam anlamıyla uyumayan İskenderun terminalimizde yapmaya karar verdik.

Ve yine aynı anlayışla, bölge halkı, yerel yönetimler, karar vericiler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğimiz, bir nevi arama konferansı niteliğinde, somut kalkınma adımlarının ortaya çıkacağı bir ortak akıl programı başlatıyoruz.

Normali gerçekten yenilemenin mümkün olduğuna yürekten inanıyorum.

Sağlam, yarını taşıyabilen ve bölgenin gerçek ihtiyacına hizmet eden çözümlerin peşindeyiz.

18 Şubat’ta 82’inci yılına giren ve 1941’den bu yana yaşadığımız tüm yıkımlarda olduğu gibi bu zorlu günlerde de taşıdığı sorumluluğu alnının akıyla yerine getiren Petrol Ofisi ailesinin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Bu gurura vesile olan çalışma azmi ve ahlakımız ise birlikte yenilenme döneminde en önemli gücümüz olacak.

 

Mehmet Abbasoğlu

Group CEO – Petrol Ofisi

Güncelleme 18.02.2023 Saat 22:45

 

Bölge Müdürlüklerimizin koordinasyonu ve Bayilerimizin katkılarıyla hazırlanan konteynerlerimiz, Deprem Bölgesindeki istasyonlarımıza İstasyon çalışanlarımız ve ailelerinin kullanımı için sevk edilmeye devam etmektedir.

Büyük Petrol Ofisi Ailesi olarak yaralarımızı hep beraber saracağız…

 

Güncelleme 12.02.2023 Saat 21:13

 

Petrol Ofisi Grubu olarak; kamu, sivil toplum ve özel sektör paydaşlarımızla birlikte, deprem felaketinin yaralarını sarabilmek ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz.

 

·Bugün itibariyle afet bölgesine 754 tankerimizle 20 milyon litre yakıt ikmali gerçekleştirdik. Mersin ve İskenderun terminallerini besleyebilmek amacıyla Derince, Kırıkkale, Aliağa’dan toplam 8 aracımızı terminaller arası taşımayı sağlamak üzere yönlendirdik.

 

·Bölgedeki yardım uçakları trafiğinin sorunsuz ilerlemesi için bugüne kadar toplam 290 uçağa 2.550.000 litre yakıt ikmali sağladık.

 

·Valilikler ve kaymakamlıkların koordinasyonunda, onların yönlendirdiği lokasyonlara mobil ikmal noktalarımız ile kesintisiz enerji sunuyoruz.

 

·Bölgedeki AFAD araçlarına ve AFAD’ın yönlendirdiği kurum ve kuruluşlara istasyonlarımız ve mobil ikmal noktalarımız ile yakıt ikmali yapıyoruz. 40m3 mobil konteyner tankımızı afet bölgesine indirerek AFAD’ın hizmetine sunduk.

 

·Bölgede zarar gören yolların onarımı adına Karayolları Genel Müdürlüğü ile iletişime geçerek KGM araçlarına; bölgenin asayişi için kritik bir sorumluluğa sahip Emniyet ve Jandarma araçlarına yakıt ikmali sağlıyoruz.

 

·4 adet gezici tankerimizi havaalanı tadilatı ve diğer destek işlerinde kullanılmak üzere bölgeye taşıdık.

 

· Depremzedelerin konakladıkları ve kamu kuruluşları tarafından belirlenen alanlara aydınlatma ve ısınma için 10 ton fuel oil ve kalyak sevk ederek enerji temini sağladık.

 

· En büyük gücümüz olan iş ortaklarımız ve bayilerimiz; Türkiye’nin dört bir yanından yönlendirdikleri tankerler ile deprem bölgesine kesintisiz hizmet yapılmasını sağlarken, kendi yardım organizasyonları ile bölgeye yiyecek, giyecek, çadır, konteyner, kömür ve benzeri destekleri sağlıyorlar.

 

Yaralarımızı sarmak ve depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.

 

Güncelleme 11.02.2023 Saat 15:51

Depremden etkilen 10 ilimizdeki yaraları sarana kadar çalışmalarımıza ara vermiyoruz.

Bugüne kadar bölgeye giden toplam 250 yardım uçağına, 2 milyon 250 bin litre yakıt ikmali sağladık.

Bölge ihtiyaçlarının ivedilikle sağlanması için AFAD ile koordineli çalışmaya ve halkımızı bilgilendirerek çözüm olmaya devam edeceğiz.

 

**************************

Güncelleme 11.02.2023 Saat 11:28

Depremin beşinci gününü geride bıraktık.

 

6 Şubat’tan bu yana bir günlük gibi paylaştıklarımın sonuncusuna geldim. Zira artık bence geriye değil ileriye bakmanın, umudu hatırlamanın vakti…

 

Bugün bir telefon geldi. Hatay’ın yerle bir olan ilçelerinden Samandağ’da baş gösteren yakıt sıkıntısı nedeniyle iş makinaları arama kurtarma çalışmalarına destek veremiyordu.

 

Ekip arkadaşlarımızın yoğun çalışmaları sonrasında yakıtsız kalan AFAD makinalarına kilometrelerce öteden gönderilen tankerimizden bedelsiz ikmal gerçekleştirilmişti.

 

Ve tekrar çalışmaya başlayan o araçlardan biri ile depremden tam 90 saat sonra 10 günlük Yağız Ulaş ve annesinin enkaz altından sağ olarak kurtarılmıştı.

 

Nasıl gurur duyduğumu anlatamam. Bu bölgede imza atılan kahramanlık hikayelerinden yalnızca bir tanesi.

 

Ben tüm kalbimle böyle hikayelere imza atmaya devam edeceğimize ve bölgedeki yaşamı tekrar yenileyebileceğimize inanıyorum.

 

İnanıyorum çünkü zaten bu yenilenme, bölgenin bir gerçeği.

 

Antakya örneğin; Milattan Önce 3000 yılından bu yana ayakta. Yakın tarihte Yunan, Roma, Bizans medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, dünya tarihinin ikonik ticaret ve inanç merkezlerinden biri… Bin yıllar boyunca sayısız yıkım, afet gördü, yeniden doğdu.

 

İş dünyası, STK’lar, karar vericiler, toplumun tüm birimleri olarak samimiyetle tek yürek olduğumuz ve gerçek ihtiyaçlara hizmet eden sağduyulu çözümler ürettiğimiz sürece bölgenin gelişerek yeniden tekrar yaşam bulmaması için hiçbir sebep yok.

 

Bu bağlamda öncelikle Hatay ilimiz özelinde bölgenin fikir önderleriyle istişare edip, afet sonrası atılacak adım ve katkı haritamızı beraberce hazırlamak üzere mutabık kaldık.

 

Hep birlikte yarınımızı inşa etmeye başlamanın tam zamanı…

 

Sözlerime son verirken, değerli yorumlarını esirgemeyen, katılım sağlayan herkese tekrar teşekkür ederim.

Mehmet Abbasoğlu

Group CEO Petrol Osisi

*******************************

Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi, 10 ilde etkili olan depremin ardından, bölgede arama kurtarma ekipleri ve depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik akaryakıt tedarik süreçlerine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

Petrol Ofisi Grubu olarak ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ilk anlarından itibaren bakanlıklarımız, AFAD, il ve ilçe sağlık birimleri, jandarma ve polis kuvvetleriyle sahada el birliği ile hareket ediyor, bayilerimizin ve bölge operasyon birimlerimizin koşulsuz desteğiyle kesintisiz akaryakıt ikmali için çalışıyoruz. Terminallerimiz ihtiyacı sürekli karşılayacak kapasitede çalışıyor. Tankerlerimiz terminallerdeki yakıtı bölgeye taşımak için 24 saat ara vermeksizin yol alıyor.

 

Bu yöndeki adımlarımızı güçlendirerek artırıyor, bu doğrultuda AFAD’a sunulmak üzere100 milyon TL’lik  5 milyon litrelik akaryakıt ikmalini 10 ilimizdeki istasyonlarımızda otomasyon sistemimizde ihtiyaca göre kademeli olarak tanımlayarak Bila bedel gerçekleştiriyoruz.

 

Sektörümüzün tüm bileşenleri, düzenleyici kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tüm imkânlarımızla arama-kurtarma faaliyetlerinin sürekliliği ve depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması adına seferber olmuş durumdayız. Grup olarak Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla AFAD‘ın da dahil olduğu 5.600’dan fazla kamu kurumunun yaklaşık 100.000 aracına yakıt ikmali yapıyoruz.

 

Karasal tedarikin yanında en önemli önceliğimiz havalimanlarına JetA1 yakıtını tedarik etmektir. Adana ve Gaziantep’teki ikmal merkezimiz de bu yönde tam kapasite ile hizmet vermektedir. Terminallerimizden deniz yolu ile akaryakıt tedarik operasyonu kapsamında gemilerimiz kesintisiz olarak faaliyettedir.

 

Petrol Ofisi olarak, depremin etkilerine karşı kamu ve özel sektörden tüm paydaşlarımızla birlikte giriştiğimiz seferberliği sürdürmeye kararlıyız. Tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza sabır diliyoruz.

 

Deprem bölgesinde hizmet veren istasyonlarımıza Petrol Ofisi Mobil uygulamasından, https://www.petrolofisi.com.tr/istasyon-nerede adresinden ve 0555 675 55 55 numaralı çağrı merkezimizden 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

#petrolofisi #afad #petrolofisidepremyardımı #mehmetabbasoğlu

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.