• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

16 Eylül 2020 12:45

Zayıf Dolar Üzerinde Petrol Artışı ve Azalan Stoklar!

Petrol, zayıf bir dolar ve ABD ham petrol stoklarındaki sürpriz düşüşle canlanan New York’ta varil başına 39 dolar civarında işlem yapmak için kazançlarını artırdı.

 

Vadeli işlemler, doların dördüncü seans için düşmesinin ardından% 2,3 değer kazandı ve bu da para biriminde fiyatlandırılan emtiaları daha cazip hale getirdi. Amerikan Petrol Enstitüsü, tanıdık insanlara göre geçen hafta ham petrol stoklarının 9,52 milyon varil azaldığını bildirdi. Çarşamba günkü hükümet verilerinin, stokların ikinci hafta boyunca arttığını göstermesi bekleniyor.

 

Ancak IEA Salı günü, virüsün yeniden canlanması nedeniyle küresel petrol piyasalarının görünümünün “daha da kırılgan” olduğu konusunda uyardı. Bunu, bu hafta BP Plc, Trafigura Group ve OPEC’den benzer şekilde düşüş çağrıları izledi.

 

Petrolün Nisan ayındaki rallisi bu ay durdu ve artan enfeksiyonlar, arz artarken tüketimde sürekli bir toparlanma hakkında şüpheleri artırdı. Bir OPEC + komitesi Perşembe günü bir araya gelerek grubun üretim bordürlerinin bolluğu önlemek için yeterli olup olmadığını tartışırken Trafigura bu hafta talep durgunlaştıkça fazlalığın geri döneceğini tahmin ediyor.

 

Singapur’daki Oversea Chinese Banking Corp.’ta ekonomist olan Howie Lee, “API tahmininin doğru olduğu kanıtlanırsa ve ham petrol stoklarında ek bir düşüş görüyorsak, bu durum petrol boğalarının nedenine yardımcı olacaktır” dedi. Merkez bankasının ekonomiye verdiği desteği ölçmek için piyasanın Çarşamba günü Federal Rezerv toplantısını da izleyeceğini söyledi.

 

Fiyat:% s

 

West Texas Intermediate Ekim ayı teslimatı, Salı günü% 2,7 arttıktan sonra New York Ticaret Borsası’nda Londra saatiyle 07:50 itibarıyla 87 sent yükselerek varil başına 39,15 $ ‘a yükseldi.

 

Kasım vadeli Brent petrolü, ICE Futures Europe borsasında bir önceki seansta% 2,3 yükseldikten sonra% 1,9 artarak 41,30 $ oldu.

 

OPEC ve müttefikleri toplantıda uyum konusunu tekrar ele almak zorunda kalabilir. IEA Salı günkü bir raporda, Birleşik Arap Emirlikleri’nin geçtiğimiz ay üretim kotalarına olan bağlılığını neredeyse tamamen göz ardı ettiğini söyledi.

 

Bu arada Vitol Group, petrol stoklarının keskin bir şekilde düştüğünü ve düşmeye devam edeceğini söyleyerek rakiplerinden çok daha fazla yükseliş görünümü sundu. İcra Kurulu Başkanı Russell Hardy bir röportajda, küresel stokların yılın son dört ayında 250 milyon ila 300 milyon varil daha düşmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.