• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

28 Ekim 2020 00:05

Zayıf Dolarda Petrol Kenarları Daha Yüksek!

Artan Libya üretimi ve ABD’nin yeni canlanmasına yönelik azalan umutlar, piyasada düşüş görünümüne işaret etse de, petrol New York’ta dolar zayıflarken bazı kayıpları geri çekti.

 

Vadeli işlemler, Pazartesi günü 39 $ / varil altına düştükten sonra% 0.8 arttı. Doların zayıflaması, döviz cinsinden fiyatlandırılan emtiaların cazibesini artırdı. Libya, iç savaş sırasında çıkan ateşkesin ardından büyük petrol yataklarının sonunu yeniden başlatmaya hazırlanıyor ve ülkeyi üretimi günde 1 milyon varile çıkarmaya bir adım daha yaklaştırıyor.

 

Bu arada, yakın bir ABD teşvik anlaşmasının olmaması, önümüzdeki hafta seçimlerden önce yasaların yazılması ve imzalanması konusunda şüpheleri artırdı ve ülke koronavirüs vakalarında yenilenen bir artışla karşı karşıya kaldı.

 

Asya, küresel petrol talebi için parlak bir nokta olmaya devam ederken, ABD ve Avrupa’daki virüs vakalarında yeni bir artış, tüketimdeki kırılgan toparlanmanın raydan çıkacağı endişelerini artırıyor. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman Pazartesi günü yaptığı açıklamada, piyasa için en kötüsünün bittiğini söyledi, ancak OPEC + ‘yı tetikte olmaya ve üzerinde anlaşılan üretim kesintilerine sadık kalmaya çağırdı.

 

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Avrupa’nın ve ABD’nin çoğu yerinde gördüğümüz enfeksiyon oranları, ekonomik toparlanma hikayesiyle doğrudan çelişiyor” dedi. Ekstra Libya üretimi piyasayı ve duyarlılığı etkileyecek.

 

Fiyat:% s

 

West Texas Intermediate Aralık teslimatı, Pazartesi günü% 3,2 düştükten sonra, New York Ticaret Borsası’nda Londra saatiyle 07:45 itibarıyla varil başına 29 sent ekleyerek 38,85 $ ‘a yükseldi.

 

Vadeli işlemler 2 Ekim’den bu yana en düşük seviye olan 38,56 dolardan kapandı.

 

Aralık vadeli Brent petrolü, ICE Futures Europe borsasında bir önceki seansta% 3,1 kaybettikten sonra% 0,8 artarak 40,78 $ oldu.

 

Şangay Uluslararası Enerji Borsası’nda ham petrol vadeli işlemleri varil başına% 0,2 artışla 256,4 yuan’a yükseldi

 

Brent’in üç aylık zaman aralığı, bir hafta önceki 1.02 $ ‘a kıyasla hızlı fiyatların geç tarihli fiyatlardan daha ucuz olduğu contango’da 1 $ / varil idi.

 

Libya arzının geri dönüşü, Ocak ayından itibaren üretim kesintilerini daha da hafifletmeyi planlayan piyasa ve OPEC + için ek bir rüzgâr oldu. Libya, Eylül başında 100.000’den az olan üretimi günde 690.000 varile çıkardıktan sonra Pazartesi günü El Feel petrol sahasından yapılan ihracattaki mücbir sebepleri kaldırdı.

 

Bu arada, Meksika Körfezi’ndeki bir başka fırtına cephesi, fiyatlara kısa vadeli bir destek sağlayabilir. Zeta Kasırgası, Yucatan Yarımadası’na karaya çıktı ve Körfez petrol üretiminin% 16’sını şimdiden durdurdu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.